Project

Weir Views Playground

Providing something a little different to the brightly coloured look that is a popular choice for many urban recreational environments, the Weir Views playground utilised a more natural, understated style.

In line with the landscape architect’s brief, adventure+ installed a multi-age playground using the spectrum+ hybrid system, which combines steel and timber. This type of structure offers a natural look which can be accented with colour to add visual interest and appeal. The aim was to provide an environment that felt closer to nature and promoted the theme of exploration and discovery. Touches such as the rocking boat in a floor-scaped “sea” added to the design concept.

Each piece of equipment was chosen to provide a versatile, accessible play feature that would benefit children of varying ages and abilities. Street furniture and the inclusion of a barbecue and eating area makes it easier for families to “make a day of it” when taking their children to enjoy this facility.

Weir Views Playground

Our products utilised in this play space include:

From initial design to installation was easy. The installers were fantastic, helpful, reliable and completed the job by leaving the site clean, neat and looking great.

Cairns Regional Council