Project

Croydon Child Care Centre

The Croydon Child Care Centre has the dream playground for every child! Located in Croydon, Victoria, this Centre provides a unique experience for the children. adventure+ was excited to be part of the Centre development, which involved the design and installation of a large timber play structure.

The foundation of the Centre’s advanced academic program is based on Danish Forest School philosophy. It is a program that has been designed to challenge all the children, while remaining flexible enough to accommodate the needs and preferences of the individual child. The outdoors and play are an important part of the program and vital to the learning experience.

Positioned prominently at the front of the Centre, the play unit has a uniquely designed castle theme. Timber has been utilised for the main structure because it gave the flexibility needed to impart the theme and the extra steep pyramid roofs with flags give a finishing touch. In line with the academic program, the unit was designed to be as challenging as possibly allowed in early learning centres, including components like the high up rope tunnel which spans three metres between two towers.

Croydon Child Care Centre

Our products utilised in this play space include:

adventure+ offered the trifecta of local content, price competitiveness and customised elements.

Karoline Klein, City of Greater Bendigo